Galileo-satelliet doorstaat test ruimtesimulator

De Galileo testsatelliet GSTB-V2/A heeft zijn eerste kennismaking met de omstandigheden van de ruimte er op zitten. In de grote ruimtesimulator LSS van ESA’s testcentrum ESTEC in Noordwijk werd de satelliet dagenlang blootgesteld aan extreme temperaturen en een vacuüm. Hij kwam er ongeschonden doorheen. ‘Dit is de meest intensieve test die een satelliet kan ondergaan’, zegt Galileo-testleider Ulrike Ragnit. ‘Alle apparatuur die de satelliet in de ruimte gaat gebruiken, wordt in de ruimtesimulator ook gebruikt. En onder dezelfde extreem koude omstandigheden. De warmste temperatuur die hij tegenkomt is min vijftig graden, de koudste honderdvijftig graden onder nul. En dat terwijl de instrumenten werken rond het vriespunt.’

Tags:  ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.