Ruimtevaart en Technologie

We houden je op de /-^-\ hoogte

Bemanning aanboord de spaceshuttle Discovery

(21:42) – Helaas, iedereen wordt bedankt maar de lancering van de Discovery voor vandaag is afgelast vanwege het slechte weer. Morgen zal er om 21:26 uur een nieuwe poging ondernomen worden.

update (21:30) – Er is nog geen groen licht gegeven voor de lancering van de spaceshuttle vanwege het weer. De klok staat op T -00:09:00 en zal om 21:45 weer (moeten) gaan aftellen.

De astronauten van de Discovery zitten nu in de spaceshuttle te wachten op het moment van de lancering, een kleine anderhalf uur van nu. Ze zijn bezig met de laatste controles voor de lancering. De Discovery staat gereed op lanceerplatform 39B op het Kennedy Space Center in Florida. De twee marineschepen van de NASA, de Freedom Star en Liberty Star, liggen ook klaar voor de lancering. Beide schepen liggen in de Atlantische Oceaan klaar om de externe draagraket naar het Kennedy Space Center in Florida terug te slepen. De draagraket zal daar opnieuw geschilderd en gerepareerd worden voor gebruik bij een volgende spaceshuttlevlucht. Steven Lindsey commandant van de spaceshuttle heeft de leiding over de vijfkoppige Amerikaanse bemanning, piloot Mark Kelly en Missie Specialisten Michael Fossum, Lisa Nowak, Stephanie Wilson en Piers Sellers en European Space Agency astronaut, Thomas Reiter. In het laadruim van de Discovery bevindt zich de Leonardo vrachtmodule, gebouwd door het Italiaanse ruimtevaart bureau, en zal ruim twee ton aan goederen, apparatuur en gereedschappen naar het ruimtestation ISS brengen. Terwijl de Discovery aan het ruimtestation ISS aangemeerd zal zijn zullen de astronauten van missie STS-121 nieuwe gereedschappen en procedures gaan testen ter verbetering van de veiligheid voor de spaceshuttles en zullen ze reparaties gaan verrichten aan het ruimtestation. De ESA astronaut Thomas Reiter zal de komende maanden aanboord het ISS gaan verblijven. Meer STS-121 artikelen (Nederlands): ♦ Discovery en bemanning klaar voor de lancering. ♦ Astronauten STS-121 komen aan in Florida. Meer informatie: ♦ STS-121 Informatie pakket ( PDF / Nederlands ) ♦ NASA spaceshuttle homepage (Engl.) ♦ NASA TV homepage (Live TV)

Geef een antwoord