Ruimtevaart en Technologie

We houden je op de /-^-\ hoogte

NASA klaar voor een “Nieuwe Horizon” naar Pluto

Als alles volgens plan gaat zal vanavond rond een uur of zeven een Atlas-V raket (zie foto) het ruimtevaartuig “New Horizons” in de ruimte gaan brengen. De New Horizons is het snelste ruimtevaartuig ooit en zal als eerste ruimtevaartuig onze kleinste planeet van ons zonnestelsel, Pluto en haar maan Charon, gaan verkennen. Er is nog veel onbekend over deze kleine planeet en heeft zelfs de Hubble Telescoop nog geen goede foto’s kunnen maken van de planeet en haar maan. De New Horizons zal in 2015 bij de planeet aankomen. De verkenner heeft zeven meetinstrumenten aan boord en heeft de grootte van een piano.
Update (18/1):Door de harde wind is de lancering voorlopig uitgesteld tot woensdag.
Update (19/1): Door een stroomstoring op het terrein van de NASA staat de New Horizons nog steeds aan de grond. Later vandaag wordt besloten of er nog gelanceerd kan gaan worden…wordt vervolgd.
Update (20/01): De Pluto verkenner is afgelopen donderdag om 20:00 uur Nederlandse tijd dan toch gelanceerd. Over 9 jaar zullen we weten wat voor een geheime onze verre planeet Pluto nog in petto heeft.

Geef een antwoord