Ruimtevaart en Technologie

We houden je op de /-^-\ hoogte

Wubbo Ockels; astronaut van ruimteschip Aarde

Van 5 juli tot en met 31 augustus kunnen bezoekers van Space Expo in Noordwijk kennis maken met de bijzondere verrichtingen van de onlangs overleden oud astronaut Wubbo Ockels. In een interactieve presentatie wordt zijn werk aangehaald en als voorbeeld gebruikt om met name jongeren te inspireren. In 1985 maakte hij als eerste Nederlandse ESA astronaut een zevendaagse ruimtereis aan boord van de Space Shuttle ‘Challenger’. Ruimteproefjes voor kinderen

De natuurkundige Ockels heeft destijds ons land op indrukwekkende wijze kennis laten maken met bemande ruimtevaart. Experimenten die hij en zijn opvolgers in de ruimte hebben uitgevoerd, zijn nu de basis voor de proefjes die kinderen tijdens het zomervakantieprogramma van Space Expo uitvoeren.

Zo laten ze net als Wubbo Ockels een ei zweven, ervaren wat het vacuüm in de ruimte is, lanceren een raketje en doen proefjes met ruimtelijke desoriëntatie. Duurzaamheidsprojecten Ook is er aandacht voor de vele duurzaamheidsprojecten die Wubbo Ockels op de TU-Delft met de studenten Lucht & Ruimtevaart heeft gerealiseerd. Teamsat, de superbus en de zonne-autorace in Australië zijn aansprekende voorbeelden van de gedrevenheid van professor dr. Ockels. Hij is dan ook een inspiratiebron voor velen. In nauwe samenwerking met de TU-Delft worden een aantal van deze projecten in Space Expo gepresenteerd. Speciale “Wubbo Ockels” tentoonstelling

Met het in de zomermaanden tentoonstellen van zijn originele ruimtepak, de door hem ontwikkelde ruimteslaapzak, de gevlogen luchtsluis van zijn Spacelab en andere gevlogen attributen wil Space Expo de herinnering aan deze bijzondere ruimtevaarder en uitvinder levend houden. Space Train Jarenlang werkte Wubbo Ockels bij ESA-ESTEC in het Erasmus gebouw.

Zijn werkomgeving is deze zomervakantie dagelijks te bezoeken vanuit Space Expo. Onder leiding van deskundige gidsen komen bezoekers vanaf 9 jaar alles te weten over ESA’s bijdrage aan de bemande ruimtevaart. Ook wordt een rondgang gemaakt over het terrein wat zo groot is als Vaticaanstad. Deelname aan de Space Train tour kost € 6,00 per persoon. Deelnemers moeten goed ter been zijn en een geldig legitimatiebewijs overleggen.

Meer informatie Space Expo is gedurende zomervakantie dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur. Kijk ook op www.space-expo.nl voor de meest actuele informatie. Het adres is: Space Expo, Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk.

Geef een antwoord